Als je de site van popcorn time bezoekt zal je meteen duidelijk worden gemaakt dat de gewenste film niet wordt gedownload, maar gestreamt. Het grote voordeel hiervan is dat je de films al kunt bekijken tijdens het laden ervan. Verder laat streamen niets achter op je computer. Maar wat is nu eigenlijk streamen?

Het streamen van films door popcorn time

Tot op heden is het streamen van films wat minder bekend bij het algemene publiek aangezien downloaden tot nu toe meer voor kwam. Streamen wordt dan ook gezien als alternatief voor het downloaden van films en series. Toch komt streamen al een langere tijd voor, terwijl veel mensen hier niet bewust van zijn. Een goed voorbeeld is het luisteren van de radio via internet of het bekijken en luisteren van filmpjes op Youtube. Een ander voorbeeld is het bekijken van een live uitzending via het internet.

Het verschil tussen downloaden en streamen is dat je bij streamen de film of serie niet op je harde schijf zet. Bij streamen bekijk je een film of serie terwijl het naar je computer wordt gezonden. Je kunt het dus zien als een soort van voorbode van downloaden zonder dat je de gegevens op slaat.

Eén van de redenen dat je zou kiezen voor streamen is het feit dat je direct een film of serie kunt bekijken. Je hoeft niet te wachten tot de gehele film is gedownload. Toch is de voornaamste reden om te streamen dat veel mensen van mening zijn dat dit legaal is en ze hier dus niet mee in de problemen kunnen komen.